De Effectencalculator brengt het maatschappelijke én financiële effect van individuele ondersteuningsaanpakken in beeld. Daarvoor worden met betrokkenen cliëntcasussen beschreven en geanalyseerd.
Levenskracht
Levenskracht ondersteunt een breed (keuken)tafelgesprek waarbij de inwoner de regie heeft en in overleg haalbare doelen/acties worden afgesproken. Een applicatie maakt metingen op meta-niveau mogelijk.
Maatschappelijke business case (mBC)
De mBC wordt veelal toegepast in de zorgsector om potentiële financiers te overtuigen van de maatschappelijke en financiële meerwaarde van een aanpak.
Maatschappelijke kosten-batenanalyse (MKBA)
De MKBA is een van de meest gebruikte en geavanceerde methoden om het maatschappelijk rendement te bepalen. Effecten worden gewaardeerd in euro's volgens richtlijnen.
Mijnkwaliteitvanleven.nl
Mijnkwaliteitvanleven.nl is een instrument voor mensen met een chronische ziekte of beperking, ouderen, mantelzorgers en mensen die willen nadenken over een gezonde leefstijl.
Social Return on Investment (SROI)
SROI is een methode om (toekomstig) maatschappelijk rendement zichtbaar te maken door effecten zoveel mogelijk in euro's te waarderen en toe te delen aan stakeholders.
Sociale Waarde
Sociale Waarde is een webbased instrument voor professionals in het sociaal domein om een maatschappelijke kosten-baten analyse op te zetten op basis van SROI.
ValueGame
De ValueGame brengt in kaart wat cliënten en/of deelnemers belangrijk vinden in dienstverlening, en hoe belangrijk ze dat vinden, in vergelijking met andere diensten en producten.
Vanzelfsprekend
Een meetinstrument op basis van digitale vragenlijsten, rond 'outcome', opgebouwd vanuit de cliënt-perspectief, met informatie voor de zorgaanbieder en andere betrokken instanties.
Wat Telt
Met Wat telt ga je in gesprek met de inwoner over wat goed en minder goed gaat op basis van leefgebieden. Bij volwassenen en jongeren.
InstrumentWijzer. Zo werkt het!
Je biedt hulp, verleent zorg, zet projecten op, verleent ondersteuning op maat, of geeft anderen opdracht om dat te doen. Deze website biedt een overzicht van instrumenten die je als organisatie en professional kunt inzetten om de effectiviteit hiervan in kaart te brengen.
Welk instrument helpt jou het best op weg ?
1) Vink in de linkerkolom bij een of enkele criteria de kenmerken aan waar je instrument aan moet voldoen en stel zo je eigen selectie samen.
2) Klik op het instrument van je keuze voor meer informatie.
Over ons
Instrumentwijzer is een initiatief van verschillende organisaties en personen. Wij vinden het belangrijk dat er een overzicht is van de verschillende instrumenten die je als organisatie en professional kunt inzetten om de effectiviteit van je werk in de sociale sector in kaart te brengen.